Cognitieve ontwikkeling baby 8 maanden


De cognitieve ontwikkeling van een baby van 8 maanden:

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

De baby wordt in deze periode een gigantische kletskous! De meeste woorden zullen niet bestaan, maar hij kan wel mama en papa zeggen. De meeste woordjes zullen wel enigszins lijken op bestaande woorden. Het is goed om te letten op de eigen uitspraak. Baby’s leren namelijk door middel van imitatie. Voorlezen, kinderliedjes luisteren en samen zingen zijn leuke activiteiten.

De baby zal ook naar mensen en objecten gaan wijzen, wanneer erover gepraat wordt. Deze mensen en objecten kan hij ook al aan de andere kant van de kamer herkennen.

Spelletjes met objecten die in andere objecten passen, worden steeds gemakkelijker. De baby begint ook te snappen dat objecten functies hebben en vindt het leuk om deze functies uit te vinden.

Speciale aanbieding


 

Motorische ontwikkeling

De meeste baby’s zouden nu gemakkelijk moeten kunnen kruipen en schuiven soms vooruit door zich op hun billen voort te bewegen. Hij kan zichzelf nu ook ophijsen tot een staande houding en kan zich h… Meer over motorische ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

De baby kan nu goed emoties herkennen en onderscheiden. Hij zal zich ook erg laten leiden door deze emoties. Hij merkt het wanneer de ouders verdrietig en boos zijn en zal dan zelf ook opstandiger wor… Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby 8 maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]