Voedingsschema baby 8 maanden


Een voedingsschema bij een baby van 8 maanden:

Het voeden van een baby in het eerste jaar kan door middel van borstvoeding of flesvoeding. Vanaf de 6e maand is het echter ook verstandig om vast voedsel te geven. De tandjes komen door, maar het moet voorlopig nog wel gepureerd of geprakt zijn.

Vast voedsel

De baby mag nu producten met gluten en dus brood en andere graanproducten eten. De baby zal er erg aan moeten wennen, en het is verstandig om het brood wat zachter te maken, zodat het beter naar binnen gaat. Tevens mag de baby nu ook (fijngemaakt) vlees, kip en vis.

Het is goed om het drinken uit een fles of uit de borst nu langzaam over te brengen naar het drinken uit een bekertje. Te lang aan de zuigfles kan de tandjes aantasten.

Een dagvoeding zou dus bijvoorbeeld kunnen bestaan uit:

- 1 papvoeding

- 1 fruithapje

- 1 broodmaaltijd

- 1 warme maaltijd (fijngemaakt, en nitraatarm)

- 2-3 bekertjes drinken tussendoor en eventueel een biscuittje

- 1 flesvoeding

Speciale aanbieding


Borstvoeding

De baby stapt nu zoveel mogelijk over op vast voedsel. De borstvoedingen kunnen naar behoefte van de baby gegeven worden. Dit zal misschien nog 1 a 2 voedingen per dag bedragen.

Flesvoeding

De baby stapt nu zoveel mogelijk over op vast voedsel. De hoeveelheid flesvoeding kan dus omlaag. Dit zal nu nog ongeveer 1 a 2 voedingen van 200 ml per dag zijn.

Meer over voedingsschema's

Meer weten over babyvoedingsschema's? Lees hier meer over het voedingsschema baby 8 maanden. Een compleet schema met de voedingsschema's van de diverse maanden is te downloaden via de site Baby Voedingsschema.
Baby 8 maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]